57 pappkopper, 7 plastbeger, 9 matbeholdere
og 20 plastlokk. Alt i alt mer enn
513 000 000 engangs-emballasje til takeaway
Hver år bruker hver av oss mer enn:




4 av de 57 koppene
havner på avveie
og denne forsøplingen er
ressurskrevende å rydde opp


Resten blir kastet i en eller annen avfallsbeholder
Takeaway-emballasje utgjør ca 40% av søpla i offentlige avfallsbeholdere.





Og selv om en ren kaffekopp blir kastet i pappdunken blir den neppe material-gjenvunnet.
De fleste pappkoppene har en plastfilm, og det gjør at den ikke fungerer så bra i gjenvinnings-maskinene som behandler ren bølgepapp og kartong.


Hvorfor ser vi ikke flere initiativer for å utvikle og teste ut nye produkter og systemer med ombrukbar takeaway-emballasje?


Bransjen har de siste årene blitt pålagt flere krav - og man har ganske ambisiøse mål for reduksjon i forbruk av engangs-emballasje og mer bruk av ombruksemballasje. Er din bedrift klar?
Vil et ombruks-system redusere kostnadene bedriftene har?
Eller må vi leve med at noe blir dyrere?

