Do you have the optimal packaging solution?

57 pappkopper, 7 plastbeger, 9 matbeholdere

og 20 plastlokk. Alt i alt mer enn
513 000 000 engangs-emballasje til takeaway

Hver år bruker hver av oss mer enn:

4 av de 57 koppene
havner på avveie

og denne forsøplingen er
ressurskrevende å rydde opp

Resten blir kastet i en eller annen avfallsbeholder

Takeaway-emballasje utgjør ca 40% av søpla i offentlige avfallsbeholdere.

Og selv om en ren kaffekopp blir kastet i pappdunken blir den neppe material-gjenvunnet.

De fleste pappkoppene har en plastfilm, og det gjør at den ikke fungerer så bra i gjenvinnings-maskinene som behandler ren bølgepapp og kartong.

Hvorfor ser vi ikke flere initiativer for å utvikle og teste ut nye produkter og systemer med ombrukbar takeaway-emballasje?
Bransjen har de siste årene blitt pålagt flere krav - og man har ganske ambisiøse mål for reduksjon i forbruk av engangs-emballasje og mer bruk av ombruksemballasje. Er din bedrift klar?
Vil et ombruks-system redusere kostnadene bedriftene har?

Eller må vi leve med at noe blir dyrere?
Hvordan ser et optimalt ombruks-system ut?
Hva må til for at du vil erstatte de 57 engangskoppene med 1 ombruks-kopp?
Eller er løsningen å nyte kaffekoppen sittende i ro?